|
|
| 08 Февруари 09, 02:36
/ Автор: www.detelinka.dir.bg
|
БАДЕМОВА ТОРТА |
|
140 г краве масло, 140 г шоколад, 140 г пудра захар, 6 яйца, 140 г смлени необелени бадеми, 70 г галета, напоени с 2 супени лъжици прясно мляко и 1 супена лъжица ром, малко мармалад, кората на 1 лимон, обелени печени бадеми. Шоколадът се настъргва. Половината се отделя за глазура на тортата, а другата половина с част от маслото се разтопява. Останалото масло се разбива със захарта до побеляване, прибавят се жълтъците един по един, разтопеният шоколад, смлените бадеми, галетата, кората на настърган лимон и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна. След като се извади от формата и изстине, цялата торта се намазва с мармалад и отгоре се поръсва с останалия шоколад. Украсява се с бадеми. |
|