|
|
| 08 Февруари 09, 02:57
/ Автор: www.detelinka.dir.bg
|
РУЛО С ЛИМОН |
|
За блата: 3 яйца, 100 г захар, 100 г брашно. За крем желе: 1 яйце, 200 мл вода, 1 лимон, 150 г захар, 2 супени лъжици пшеничено нишесте, 1/2 чаена лъжичка брашно, 60 г масло. За масления крем: 300 мл прясно мляко, 2 жълтъка, 2 супени лъжици брашно, 125 г краве масло, 150 г пудра захар. Жълтъците се разбиват с половината захар до побеляване. В друг съд се разбиват белтъците, като към тях постепенно се прибавя останалата захар до образуване на плътна пяна. Смесват се жълтъците с белтъците и постепенно (при непрекъснато разбъркване) се прибавя брашното. Сместа се изсипва в тавичка 30X40 см, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна до бледо розово. На крем желе: Яйцето, водата, кората и сокът на лимона, захарта, нишестето и брашното се смесват и се варят до сгъстяване. След това се прибавя кравето масло. На масления крем: Млякото, жълтъците и брашното се сваряват до сгъстяване. Оставят се да изстинат. Кравето масло с пудрата захар се разбива до побеляване н по малко се разбърква с изстиналата смес. Двата крема се смесват. Изпеченото тесто се намазва с крем и се навива внимателно на руло. Отгоре също се намазва с крем. |
|